PIMPINAN PAKATAN RAKYAT

PIMPINAN PAKATAN RAKYAT
PIMPINAN PAKATAN RAKYAT

khairykimi

khairykimi
"MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH" LAWAN TETAP LAWAN DEMI RAKYAT

HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT (FINAL COUNTDOWN PRU-13)

HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT (FINAL COUNTDOWN PRU-13)
12 JANUARY 2013 (DATARAN MERDEKA, KUALA LUMPUR)

Rabu, 24 Oktober 2012

WEIIII...!!!! UMNO BERANI HAMPA GANGGU KAMI..??!! "KAUM IBU TAMAN DESA JAWI DITIPU OLEH PERGERAKAN WANITA UMNO P.PINANG..?"

        Hari ini Kaum Ibu dari Taman Desa Jawi, Sungai Jawi telah diTIPU oleh PERGERAKAN WANITA UMNO PULAU PINANG. Dari sumber yang diterima, Pemilik rumah yang rumahnya digunakan KONONNYA untuk mengadakan PROGRAM MEMASAK anjuran Pergerakan Wanita umno Pulau Pinang telah bertukar Agenda apabila Program bermula. 
              Apa yang mengecewakan Ibu Sofiah yang juga selaku Tuan Rumah ialah apabila KEPERCAYAAN yang telah Beliau berikan kepada Sahabatnya yang juga dari Wanita Umno Nibong Tebal telah disalah-gunakan. Ibu Sofiah memaklumkan bahawa Lembu Betina umno mencadangkan kepada Beliau bahawa satu program Kelas Memasak yang kononnya mengajar teknik membuat JELLY COCOUNUT agar dibuat didalam rumah Beliau dan atas nama Persahabatan yang telah lama terjalin antara Kaum Ibu disini maka Beliau telah membenarkan Program Memasak dibuat dirumah Beliau tetapi sekiranya Beliau dimaklumkan bahawa Program tersebut turut menyelit/ada slot-slot KEMPEN PILIHANRAYA maka MATI HIDUP SEMULA pun Beliau tidak akan membenarkan rumahnya digunakan oleh PARTI YANG PENUH TIPU MUSLIHAT ini (BN). Inilah sifat Parti Barisan Nasional yang selama ini suka mengambil kesempatan terhadap Rakyat yan jujur.
                         Ibu Sofiah adalah seorang Wanita yang mempunyai ramai kenalan kerana Beliau telah dianugerahkan Sifat seorang Muslimah sejati yang mempunyai SEMANGAT SETIA-KAWAN yang baik, SUKA MEMBANTU serta  MUDAH DIDEKATI, disebabkan Sifat Beliau yang tidak pernah mencurigai sesiapa inilah telah membuatkan Diri Beliau dipergunakan oleh PENCACAI BETINA AMENONGOK dalam cubaan memperkudakan rakyat. Kepada Ibu-ibu yang telah mengikuti/TERTIPU yang kononnya PROGRAM MEMASAK, telah diberikan GULA-GULA yang diisikan didalam Beg Kitar Semula berwarna Biru yang juga tertera jelas "SALAM SAYANG, PERGERAKAN WANITA UMNO PULAU PINANG SERTA LOGO BN (RAKYAT DIDAHULUKAN) dan bukannya HASIL daripada MENU MASAKAN YANG DIJANJIKAN, manakala Ibu Sofiah telah dibayar sebanyak RM50, begitu murah pandangan Pimpinan Wanita umno yang mengganggap Maruah kaum ibu hanya berharga RM50. Sudah-sudahlah sikap Penipu yang diamalkan Oleh Barisan Nasional sekarang ini kerana sesungguhnya bahawa selalunya PENIPU yang suka MENIPU pasti suatu hari nanti dia akan DITIPU pula. 
                            Disebabkan KEBODOHAN Umno yang TERDESAK dalam MEMANCING PENGUNDI, mereka sanggup MENIPU serta menjual PERSAHABATAN asalkan Matlamat mereka dicapai, namun mereka juga terlupa bahawa dengan cara begini akan membuatkan Rakyat lagi MELUAT kerana Rakyat kini hanya berminat untuk memilih KERAJAAN YANG TELUS walaupun dalam berbicara. Apabila perkara ini dimaklumkan oleh Peserta Program kepada JINGGA 13 NIBONG TEBAL maka kami Team JINGGA 13 NIBONG TEBAL telah berusaha mencari kepastian bagi membuktikan bahawa PERGERAKAN WANITA UMNO ini telah Melancarkan Kempen Pilihanraya dengan cara MENIPU maka dengan izin NYA, JINGGA 13 Nibong Tebal telah memperolehi Risalah yang diedarkan kepada Kaum Ibu yang hadir di Program tersebut "ISU-ISU CERAMAH PROGRAM SALAM SAYANG PERGERAKAN WANITA UMNO NEGERI PULAU PINANG". Tetapi sekali lagi KEBODOHAN WANITA UMNO terserlah apabila 16 ISU yang dimainkan oleh mereka adalah kesemuanya menjurus kepada "MEMECAH-BELAHKAN MASYARAKAT". Ibarat pepatah melayu mengatakan MELUDAH KELANGIT memang sesuai diberikan kepada Puak-puak ini kerana Pemimpin umno sering mengatakan bahawa PAKATAN RAKYAT sentiasa memainkan isu-isu lapok tetapi kenyataannya merekalah yang suka memainkan isu-isu lapok yang sudah diperjelaskan dengan jelas kepada Rakyat Jelata.
                                          saya yang dipertanggungjawabkan sebagai Koordinator J13 Nibong  TEBAL berasa terpanggil untuk memperjelaskan sekali lagi ISU-ISU LAPOK yang telah dimainkan oleh PERGERAKAN WANITA UMNO NEGERI PULAU PINANG semasa PROGRAM SALAM SAYANG dijalankan agar mereka-mereka yang masih membiarkan diri mereka DIPERLEMBUKAN amnya sudah pastinya dari puak-puak CAI UMNO agar mereka mengimbas kembali akan isu-isu yang dimainkan oleh mereka masih RELEVAN ataupun sekadar RETORIK Pemimpin mereka yang masih rakus membina empayar kekayaan masing-masing. Walaupun saya yang juga masih muda dalam arena politik tanahair ini namun diatas kepekaan yang dianugerahkan kepada saya olehNYA maka dapatlah saya membuat perbandingan yang manakah satu KERAJAAN yang layak menjadi PEMIMPIN selepas PRU-13 nanti. Antara isu-isu yang telah diketengahkan oleh LEMBURNO BETINA pada majlis PENIPUAN tadi adalah :-
16 ISU-ISU CERAMAH PROGRAM SALAM SAYANG YANG DIPUTAR-BELITKAN OLEH PERGERAKAN WANITA UMNO NEGERI PULAU PINANG :


__________________________________________________________________
3/16 : ISU SEMASA

1) ISU KAMPONG BUAH PALA "KONONNYA"
a) PAKATAN RAKYAT telah memberikan janji palsu kepada penduduk Kampung Buah Pala bahawa masaalah mereka akan selesai dan mereka akan tetap menetap.
b) Selepas PRU-12, Kerajaan DAP Pulau Pinang melupakan janji dan terus meneruskan kerja meroboh rumah Kampung Buah 

a) VIDEO MEMBERITAHU UMUM TENTANG PERKEMBANGAN ISU KAMPUNG BUAH PALA OLEH YAB LIM GUAN ENG (KETUA MENTERI PULAU PINANG)


b) LIHAT TARIKH AKHBAR BAHAWA SELEPAS PRU-12 KERAJAAN NEGERI PULAU PINANG DIBAWAH PAKATAN RAKYAT TIDAK PERNAH LUPA AKAN JANJI UNTUK MEMBINA KERAJAAN UNTUK RAKYAT..

SATURDAY, JULY 25, 2009

Penduduk Kg Buah Pala & Kerajaan Negeri Pulau Pinang Bersatu Menghadapi Cabaran

Akibat hasutan dan sabotaj anasir luar, penduduk Kampung Buah Pala tidak dapat berjumpa dengan Ketua Menteri sehingga baru-baru ini.

Dalam perjumpaan terakhir antara semua penduduk dengan Ketua Menteri serta dua orang Timbalan Ketua Menteri dan wakil-wakil Kerajaan Negeri yang lain pada 24-07-09 di KOMTAR, kedua-dua pihak penduduk dan Kerajaan Negeri bersetuju untuk berdiri bersama-sama menyelesaikan masalah Kg Buah Pala.

Dua pendekatan yang diambil:
1. Pembatalan kelulusan pelan pembangunan pemaju ke atas tanah Kg Buah Pala oleh Kerajaan Negeri Pulau Pinang

2. Tuntutan penduduk dan Kerajaan Negeri kepada pemaju supaya sebahagian tanah di Kg Buah Pala dikekalkan.
..............................................................................................................................................

MONDAY, JULY 13, 2009

Perkembangan Positif Isu Kg Buah Pala - Pengerusi Persatuan Penduduk Kg Berjumpa Ketua Menteri

Isu Kg Buah Pala hari ini mempunyai satu perkembangan yang positif. Pengerusi Persatuan Penduduk Kg Buah Pala M Sugumaran telah berjumpa dengan Ketua Menteri Lim Guan Eng dan menyatakan kesanggupan untuk berbincang dengan Kerajaan Negeri bagi mencapai penyelesaian masalah penjualan tanah kampung mereka.

M Sugumaran turut memohon maaf daripada Kerajaan Negeri kerana sebelum ini telah bertindak untuk mengheboh-hebohkan perkara ini dan juga menentang keperibadian sesetengah pemimpin. Ketua Menteri menyatakan bahawa Kerajaan Negeri sentiasa membuka pintu untuk berjumpa dan berbincang dengan penduduk kampung tanpa menglibatkan anasir-anasir dari luar yang sebelum ini cuba merosakkan niat baik Kerajaan Negeri untuk membantu penduduk.

http://kampungbuahpala.blogspot.com/2009/07/pemuda-sosialis-parti-tindakan.

_________________________________________________________________

2) ISU TANAH TAMAN MANGGIS "KONONNYA"
a) Kerajaan DAP telah menjual tanah Kerajaan di Taman Manggis dengan nilai cuma RM11 juta (NILAI SEBENAR RM22 juta).
b) Dipercayai dijual kepada sebuah Syarikat kroni Lim Guan Eng.
c) Tanah tersebut sepatutnya digunakan untuk membina perumahan kos rendah untuk rakyat tetapi DAP telah membelakangkan kepentingan rakyat demi kroni mereka.
#TETAPI HAKIKATNYA :

SUNDAY, 5 AUGUST 2012

KMPP: Mengapa BN tak bangkit isu tanah Taman Manggis tujuh tahun lepas?

RAHMAD Isahak menunjukkan pelan bukti Barisan Nasional gagal mencantum lima lot tanah 
Taman Manggis berkenaan  bersama-sama enam lot tanah lain membabitkan projek PPRT
fasa 1 yang diluluskan sejak tujuh tahun lepas.
PENGERUSi Kongres Melayu Pulau Pinang (KMPP) Rahmad Isahak hari ini mempersoal keikhlasan kerajaan negeri Pulau Pinang era Barisan Nasional kerana tidak membangkitkan isu Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) fasa kedua di atas 1.2 ekar tanah Taman Manggis sejak tujuh tahun lepas.

Justeru katanya, pemimpin Umno serta Barisan Nasional di negeri berkenaan tidak wajar mempolitikkan langkah kerajaan negeri sekarang menjual tanah dekat Jalan Zainal Abidin itu "semata-mata bagi mengisi undi di poket mereka menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13".

"Mengapa sejak 10 Mei 2001, iaitu tarikh pelan merancang (PPRT) fasa satu diluluskan sehingga 8 Mei 2008, tiada usaha untuk mendapatkan peruntukan membina (PPRT) fasa dua daripada kerajaan pusat.

"Mengapa selama hampir tujuh tahun lepas, Barisan Nasional tidak mempertahankan tanah ini demi rakyat...mengapa baru sekarang jadi isu," soal beliau di Komtar, George Town

Beliau berkata, kerajaan negeri era Barisan Nasional sepatutnya membuat permohonan percantuman (Amalgamation of Land) lima lot tanah dalam fasa dua menurut Seksyen 204(D) Akta Kanun Tanah Negara, 1965 sejak tujuh tahun lepas lagi, iaitu semasa pelan merancang fasa pertama diluluskan.

"Proses percantuman itu perlu dibuat memandangkan pembangunan di atas tanah tersebut melibatkan lebih daripada satu lot tanah.

"Saya percaya bahawa jika proses itu dilakukan tujuh tahun lepas, maka pada hari ini, isu fasa kedua tersbeut tidak akan timbul," tegas beliau.

Terdahulu, pemuda Barisan Nasional dilaporkan menuduh pentadbiran Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng lebih mementingkan keuntungan dengan menjual tanah tersebut kepada pihak swasta untuk pembinaan bangunan 30 tingkat yang terdiri oleh 19 tingkat hotel, enam tingkat hospital swasta dan lima tingkat parkir.

Pembangkang Pulau Pinang itu mendesak Guan Eng meneruskan pelan pembangunan masa depan fasa kedua yang membabitkan 140 unit rumah kos sederhana rendah (LLC) dan kos rendah (LC).

Guan Eng dalam reaksi spontan berkata, kerajaan negeri telahpun memilih tanah lain di Jalan S.P. Cheliah milik Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) -berdekatan dengan tanah Taman Manggis berkenaan - untuk dibina 2,000 unit LLC dan LC untuk rakyat berpendapatan bawah RM3,000 sebulan.

Malah Exco Kerajaan Tempatan dan Pengurusan Lalulintas, Chow Kon Yeow semasa memetik sumber sumber Unit Perancang Ekonomi Negeri Pulau Pinang(UPEN) dilaporkan berkata, Kementerian Kesihatan Malaysia sendiri pada 5 Jun lepas - iaitu tiga hari sebelum isu fasa dua Taman Manggis dibangkitkan - telahpun meluluskan lesen untuk membina hospital swasta berkenaan.

Tuntas dari itu, Rahmad mencabar pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menebus kembali 1.2 ekar tersebut lalu membina 140 unit LLC dan LC lagi sekiranya Barisan Nasional benar-benar ikhlas membela kebajikan rakyat di negeri berkenaan. -END
___________________________________________________________________________________
3) KANCIL CAR PARK "KONONNYA"
a) Kerajaan DAP telah menganugerahkan projek jutaan ringgit membina sebuah tempat letak kereta yang akhirnya tidak boleh digunakan. Projek yang diberikan secara terus ini akhirnya terpaksa diroboh dan dibangunkan semula.
#TETAPI HAKIKATNYA :

Jan 4, 2012

Open tender to rebuild ‘Kancil car park’


An open tender exercise will be announced next week through advertisements to appoint a contractor to rebuild the controversial ‘Kancil car park’ at the foot of Penang Hill.
Penang Chief Minister Lim Guan Eng said that he was informed during a briefing by Penang Deve- lopment Corporation (PDC) officials that the open tender period was expected to be from Jan 13 to Feb 19.
“The contractor, chosen by the state government, will oversee this project which is handled by PDC,” he told a press conference in Komtar yesterday.

___________________________________________________________________________________
7/16 : MEMBANGKITKAN PERKAUMAN

4) RAMPASAN PENJAJA- MENINDAS ORANG MELAYU "KONONNYA"
a) Statistik rampasan penjaja tanpa lesen kaum melayu meningkat daripada 132 (2008) kepada 152 (2009) manakala rampasan pada penjaja cina berkurangan daripada daripada 110 (2008) kepada 84 (2009).
#TETAPI HAKIKATNYA :
Kerajaan DAP/PR Pulau Pinang dibawah kepimpinan YAB Lim Guan Eng akan bina satu kompleks penjaja untuk 50 peniaga di Tapak Penjaja Jalan Utama, belakang Hospital Besar Pulau Pinang.


1) Projek ini akan menelan belanja sekitar RM600,000 dan dijangka siap dalam tempoh 8 bulan dari sekarang.
2) Projek ini demi memberi keselesaan kepada para penjaja yang rata-rata terdiri dari orang Melayu/Bumiputera yang telah terabai sekian lama semenjak pemerintahan GERAKAN/UMNO/BN.
3) Bila siap kelak maka bolehlah para penjaja Melayu/Bumiputera disana menarik nafas lega kerana nasib mereka telah mendapat pembelaan dari kerajaan yang difitnah dan ditohmah oleh UMNO sejak tahun 2008 sebagai Kerajaan Komunis yang Anti Melayu dan Islam.
4) Upacara pecah tanah telah pun selesai dilaksanakankan pagi ini.

SEKARANG KERAJAAN MANA YANG MEMBELA NASIB PENIAGA/PENJAJA MELAYU/BUMIPUTERA DI PULAU PINANG????????


___________________________________________________________________________________

5) PEMBAHAGIAN LOT KEDAI TIDAK ADIL "KONONNYA"
a) Daripada 3,077 lot perniagaan: sebanyak 1,726 diisi oleh kaum cina, 423 melayu dan india cuma 128 lot.
b) Bagi tapak penjaja pula  daripada 2,762 tapak 1,792 telah diberikan kepada kaum cina manakala untuk kaum melayu 419 lot dan hanya 97 lot diberikan kepada kaum india.
#TETAPI HAKIKATNYA :

FOTO INI MENJAWAB ISU
 TANAH & GERAI MENGIKUT UMNO
a) Untuk pengetahuan seluruh Rakyat Malaysia khususnya kepada Kaum Ibu yang kebanyakannya terlepas PANDANG disebabkan kerja-kerja Suri Rumah yang sentiasa sibuk melayan kerenah Keluarga Masing2
memang itu tidak dapat dinafikan bahawa Kaum Ibu kurang sedikit mengambil pengetahuan isu-isu semasa selagi isu itu tidak memudaratkan mereka termasuk keluarga dibawah jagaan mereka. Oleh sebab ini juga UMNO telah mengambil peluang ini dengan menggunakan Wanita Umno sebagai LEMBU TERBAIK DARI LADANG untuk mempengaruhi Kaum Ibu. Disebabkan Umno terlalu RAKUS MENEGAKKAN BENANG YANG BASAH secara tidak langsung mereka lupa bahawa Kaum Ibu kini lebih Prihatin dengan MEDIA MASSA ALAM MAYA.
___________________________________________________________________________________

6) PENIAGA BAZAR CHOWRASTA "KONONNYA"
a) Kerajaan DAP telah menghalau peniaga-peniaga Bazar Chowrasta yang telah berniaga pada setiap Bulan Ramadhan semenjak 24 Tahun lalu.

#TETAPI HAKIKATNYA :


GEORGETOWN 14 Ogos – Tiga orang peniaga di Bazar Chowrasta, Jalan Penang di sini dibenarkan berniaga semula selepas lesen perniagaan mereka dibatalkan di saat akhir ketika peniaga lain mula berniaga pada hari pertama Ramadan.
Aminul Haque Nazir Ahmad, 59, berkata Timbalan Ketua Menteri 1, Mansor Othman, telah memaklumkannya secara lisan bahawa beliau dan dua rakannya, Zainal Abidin Mydin, 44, dan Shairu Banu Abdul Latif, 48, boleh memulakan perniagaan dan lesen mereka akan dikeluarkan Isnin ini.
“Saya terima panggilan telefon dari Mansor pada 11 pagi tadi yang mengatakan kami boleh berniaga. Sebelum ini seorang ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) telah membelakangkan Mansor dan membatalkan lesen kami,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

7) ISU TANAH DI PERAK DARUL RIDZUAN "KONONNYA"
a) Pada tahun 2008, Menteri Besar PAS DS Nizar Jamaluddin sanggup menjadi boneka DAP di Perak dengan memberikan tanah selama 999 tahun kepada orang cina.
b) Ini adalah satu tanda apabila kuasa Kerajaan Melayu jatuh kepada DAP yang tidak suka kepada Melayu Islam.       
                                       
                              
#TETAPI HAKIKATNYA :

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 8) BERSIH "KONONNYA"
a) Walaupun BERSIH diterajui oleh golongan-golongan Anti-Islam dan Liberal seperti Ambiga, Maria Chin dan lain-lain. PAS sanggup mengadai maruah mereka seperti Parti Islam dengan memberikan sokongan kepada puak-puak liberal dan Anti-Islam ini semata-mata kepentingan politik.
#TETAPI HAKIKATNYA :


BERSIH diwujudkan untuk menuntut KeADILan dalam Sistem Pilihanraya Di Negara kita ini tetapi apakah menjadi satu kesalahan besar sekiranya Rakyat Bangkit untuk brsuara
menuntut HAK Rakyat dan mengapakah Rakyat di ZALIMI sehingga menitiskan Darah dibumi sendiri dan mengapakah Rakyat dilarang berhimpun di Dataran Merdeka apakah perlu dinafikan hak rakyat untuk berkumpul disana atau adakah DATARAN masih belum MERDEKA..? MENGAPAKAH RAKYAT DILAYAN SEPERTI GAMBAR DIATAS?
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

9) LGBT "KONONNYA"
a) Gerakan Lesbian, GAY, Bisexual dan Transexual semakin berleluasa di Malaysia. Gerakan ini disokong oleh NGO-NGO Pro-Pembangkang dan Ikon-ikon Pembangkang seperti DS Anwar bin Ibrahim, Ambiga, Maria Chin Abdullah dll.
b) Mereka mempromosikan kebebasan Sex dan menukar jantina

 #TETAPI HAKIKATNYA :


______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

10) YAHUDI "KONONNYA"
a) Gerakan Pembangkang dibantu oleh Gerakan Yahudi dari luar Negara.
b) Terdapat saluran Dana daripada Yahudi kepada NGO-NGO Pro-Pembangkang seperti SUARAM.
c) DS Anwar berkawan rapat dengan tokoh-tokoh Yahudi dan menjadi boneka Yahudi di Malaysia.                                   
#TETAPI HAKIKATNYA :         

SIAPAKAH DISINI YANG ANDA DAPAT LIHAT LEBIH MESRA BERSAHABAT DENGAN YAHUDI. SUDAH TENTUNYA PENCACAI UMNO MELIHAT DS ANWAR BIN IBRAHIM...


______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

6/16 : ISU AGAMA

11) PEMBATALAN PERARAKAN MAULIDUR RASUL "KONONNYA"
a) Sebaik mengambil alih Kerajaan Pulau Pinang, Regim DAP telah membatalkan segala Perarakan pada Sambutan Maulidur Rasul.

#TETAPI HAKIKATNYA :

Sambutan Maulidur Rasul Di Pulau Pinang, Muhyiddin sebar fitnah

 
 
 
 
 
 
Rate This

Kenyataan Muhyiddin Berniat Jahat…Inilah Mentaliti Umno..
Oleh Nangkubai
Exco Agama Islam Pulau Pinang, Haji Abdul Malek Abul Kasim menafikan berita akhbar arus perdana yang mengatakan perarakan Maulidur Rasul dibatalkan di negeri ini.
Jelasnya kepada Harakahdaily, kerajaan negeri juga tidak pernah mengumumkan tentang ketiadaan perarakan tersebut sebaliknya hanya menegaskan kepada wartawan bahawa kerajaan negeri belum lagi membuat keputusan tentang perkara itu kelmarin tetapi semalam semuanya telah selesai apabila satu sidang media diadakan.
“Kerajaan negeri menafikan berita yang tersiar dalam akhbar arus perdana (klik).Apa yang mereka ingin buat adalah mengusutkan keadaan yang tenang,” ujarnya yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Maung.
Menurutnya lagi, majlis Maulidur Rasul bermula pada 25 Februari dengan bacaan Yaasin dan tahlil di seluruh masjid negeri ini.
Katanya, pada peringkat negeri pula diadakan di Masjid Negeri yang dihadiri oleh Yang Dipertua Negeri, Tun Datuk Seri Utama Dr Haji Abdul Rahman Abas.
Pada 26 Februari, perarakan diadakan sekitar Dewan Seri Pinang di mana pelepasan perarakan disempurnakan oleh Timbalan Ketua Menteri 1, Dr Mansor Othman.
Program ‘Himpunan Ummah’ pagi itu dirasmikan oleh Tuan Yang Terutama di dalam dewan di samping mendengar ulasan daripada pakar motivasi terkenal tanahair, Ustazah Bahyah Mahmud dan Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (Maipp), Ustaz Elias Zakaria.
Buat pertama kalinya semasa sambutan Maulidur Rasul, kerajaan negeri melakukan kelainan apabila mewujudkan kelas ilmu selama dua hari berturut-turut di Masjid Negeri.
Kelas yang menceritakan sirah Rasullulah s.a.w. itu disampaikan oleh Ahli Majlis Fatwa Kerajaan Negeri, Ustaz Rosli Othman.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

12) TANAH WAKAF SUNGAI DUA, BUTTERWORTH "KONONNYA"
a) Kerajaan DAP Pulau Pinang telah bertindak mengambil-alih tanah wakaf bagi Perkuburan Islam Sungai Dua dengan membayar RM1.5 juta kepada waris.
b) Bagaimana tanah wakaf boleh dibeli dengan wang ringgit dan pastinya Kerajaan Negeri memikirkan terdapat nilai komersial pada tanah tersebut.

#TETAPI HAKIKATNYA :


13) BANTUAN SEKOLAH "KONONNYA"
a) Orang Melayu PAS diperbodohkan apabila kononnya kerajaan DAP telah menyalurkan RM75 ribu kepada Sekolah Tahfiz tetapi tidak menyedari bahawa RM10 juta telah juga disalurkan kepada Sekolah Cina, betapa rendahnya nilai Sekolah Tahfiz pada Kerajaan DAP.
#TETAPI HAKIKATNYA :______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
14) BANTUAN TERHADAP FAKIR MISKIN ISLAM "KONONNYA"
a) Guan Eng telah mengeluarkan arahan supaya bantuan untuk Fakir Miskin Islam mesti dibuat di Tokong-tokong cina.
b) Sebagai contoh: bagi Fakir Miskin di Tasek Gelugor bantuan saluran diberikan di Tokong Besar Teluk Air Tawar.
c) Di Bagan, bantuan diberikan di Tokong Bagan Jermal.
#TETAPI HAKIKATNYA :

Bukti DAP anaktirikan Islam di Pulau Pinang

PERUNTUKAN KERAJAAN PULAU PINANG KEPADA JABATAN HAL EHWAL AGAMA ISLAM PULAU PINANG

1. PERUNTUKAN BERKAITAN HAL EHWAL AGAMA ISLAM
Tahun 2008 (BN) ..............RM25.7 juta 
Tahun 2009 (PR)...............RM33.2 juta
 
Tahun 2010 (PR)...............RM38.9 juta 
Tahun 2011 (PR)...............RM45.7 juta
 
Tahun 2012 (PR)...............RM64.03 juta2. SAGUHATI TAHUNAN GURU KAFA
Tahun 2008 (BN)..............RM659,000.00 
Tahun 2009 (PR)...............RM879,000.00
 
Tahun 2010 (PR)...............RM913,200.00
Tahun 2011 (PR)...............RM900,000.00
 
Tahun 2012 (PR)...............RM900,000.00
 


3. PERUNTUKAN TAMBAHAN TAHUNAN UNTUK SEKOLAH AGAMA RAKYAT (SAR)

Tahun 2008 (BN).............TIADA
Tahun 2009 (PR)..............RM1.50 juta 
Tahun 2010 (PR)..............RM1.75 juta
 
Tahun 2011 (PR)..............RM1.75 juta4. SUMBANGAN DAN PENGIKTIRAFAN AL-HUFFAZ(Penghafal al-Quran)
Tahun 2008 (BN)............TIADA 
Tahun 2009 (PR).............RM75,000.00
 
Tahun 2010 (PR).............RM100,000.00
 
Tahun 2011 (PR).............RM130,000.005. SUMBANGAN EHYA' RAMADAN (KEPADA SELURUH MASJID)
Tahun 2008 (BN)............TIADA 
Tahun 2009 (PR).............RM213,000.00 setahun 
bermula tahun 2008 selepas ambil alih pentadbiran negeri

15) ISU MURTAD DAN GEREJA "KONONNYA"
a) PAS telah membelakangkan Islam dalam membela rakan mereka PKR dan DAP dalam isu Gereja DUMC di Selangor.
b) PAS sanggup memecat Dr. Hassan Ali

#TETAPI HAKIKATNYA :


a) MAINPP akan siasat cubaan memurtadkan orang Islam

August 7, 2012
Datuk Mohd Salleh Man Bberharap bahagian penguatkuasa Jabatan Agama Islam dapat bersama-sama dengan MAINPP untuk menangani perkara itu.
BUTTERWORTH, 7 Ogos – Majlis Agama Islam Negeri Pulau Pinang akan menyiasat dakwaan berhubung dua pelancong asing yang dikatakan cuba memurtadkan orang Islam di Pulau Pinang, kata Yang Dipertuanya Datuk Mohd Salleh Man.
Beliau juga berharap bahagian penguatkuasa Jabatan Agama Islam dapat bersama-sama dengan MAINPP untuk menangani perkara itu.
“Dalam hal ini Jabatan Agama Islam juga harus berperanan, bukan sekadar berharap pada MAINPP sahaja.
“MAINPP juga akan berjumpa dengan pengadu dan akan menyiasat perkara ini secepat mungkin,” katanya kepada pemberita di majlis penyampaian bantuan Aidilfitri anjuran Zakat Pulau Pinang (ZPP) di Dewan Perkeso di sini, hari ini.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom yang menggesa pihak MAINPP bertindak sewajarnya dengan segera ke atas pelancong asing yang dikatakan cuba memurtadkan umat Islam di negeri ini.
Dua lelaki Eropah
Khamis lepas, sebuah akhbar melaporkan cubaan dua lelaki Eropah yang dikatakan menyampaikan ajaran agama mereka kepada orang ramai di sekitar Pulau Pinang ketika umat Islam bersiap sedia untuk berbuka puasa.
Sementara itu, Mohd Salleh berkata aduan berhubung perkara yang bertentangan dengan Islam perlulah mengikut saluran yang betul dengan terlebih dahulu dilapor di mana-mana pejabat agama Islam yang berhampiran.
“Diharapkan pihak yang cuba melakukan perkara ini dapat menghentikannya segera kerana ia bertentangan dengan peruntukan undang-undang,” katanya.
Terdahulu, Mohd Salleh menyerahkan replika cek bernilai RM3.443 juta kepada Pengerusi ZPP Ellias Zakaria. Daripada jumlah itu, RM2.7juta akan diagihkan kepada 9,125 fakir miskin di Pulau Pinang.
Katanya pada tahun ini ZPP MAINPP menjangkakan mampu mengutip RM4.1 juta berbanding RM4 juta tahun lepas daripada lebih 500,000 penduduk Islam di negeri ini.
-Bernama
................................................................................................................................................
16) HUDUD "KONONNYA"
a) Penyokong PAS tidak seharusnya mengatakan bahawa UMNO menolak Islam lagi kerana pada hari ini PAS sendiri masih tidak tentu hala dalam perlaksanaan HUDUD dan Negara Islam.
b) PAS masih tidak dapat meyakinkan DAP dan PKR untuk bersetuju dalam HUDUD dan memasukkannya dalam BUKU JINGGA sebagai Manifesto PR.
c) PAS berkawan dengan DAP yang terus terang menentang Islam, inilah yang dinamakan Kafir Harbi. Berbeza dengan UMNO yang berkawan dengan MCA dan MIC merupakan Kafir Zimmi tidak menentang Islam.

#TETAPI HAKIKATNYA

a) Pada Perhimpunan MCA baru-baru ini, Rakan baik UMNO iaitu Chua Soi Lek dan rakan-rakan dalam MCA lantang menyuarakan jika SISTEM PEMERINTAHAN BERLANDASKAN ISLAM DI LAKSANAKAN di Malaysia maka banyak perkara buruk akan berlaku di Malaysia dan antara perkara yang LANTANG DISUARAKAN ialah ("HUDUD AKAN MUSNAHKAN EKONOMI DAN BAWA BINASA, HUDUD ADALAH UNDANG2 ZALIM, MENUDUH & MEMFITNAH TG NIK AZIZ MEMINTA ORANG ISLAM MEROGOL ORANG BUKAN ISLAM"), dan apabila Islam dihina sehingga begini rupanya DIMANAKAH ALIM ULAMA ISLAM UMNO yang sering meraung HIDUP ISLAM,HIDUP MELAYU, Dimana mereka dimana..??
b) Sebaliknya DAP yang sering dikecam menjadi mengsa fitnah PENCACAI-PENCACAI UMNO bahawa DAP adalah Parti Anti-Islam sering menyuarakan bahawa mereka SENTIASA MENGHORMATI SEMUA AGAMA yang terdapat di negara ini sebagaimana Pemimpin Islam PAKATAN RAKYAT yang turut menghormati Agama serta Adat Resam semua bangsa di negara ini namun BERITA ini tidak dikeluarkan di mana-mana siaran Televisyen, Corong2 Radio mahupun Akhbar2 kerana majoriti Media Massa di negara ini telah di MONOPOLI oleh REGIME BN yang sentiasa takut menyatakan HAL SEBENAR.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH *LAWAN TETAP LAWAN* TAKBIR..

TIME BOMB FOR Be-eNd

VOTE ONLINE PRU13:
"Setujukah anda DSAI dilantik Perdana Menteri Malaysia ke 7?" Jika setuju sila klik vote "Like" di bawah.


COUNTDOWN JANGKA HAYAT UMNO BN